Sony lanserer 16-35mm f/4 med Powerzoom

Litt i det stille, lanserte Sony i går en kompakt vidvinkelzoom for fullformat.
Ifølge Sony er FE PZ 16-35MM F4 G det 66. Sony-objektivet med E-Fatning, og de har med det det klart største utvalget av objektiver for speilløse kameraer.

Objektivet er ganske kompakt, men har likevel en del interessante funksjoner å tilby. Det er utstyrt med tre ringer, for fokus, zoom og blender. I tillegg har det motozoom, så du kan får helt jevn zooming med en bryter på siden av objektivet. Sony sier at det også skal gå an å styre zoomen fra knapper på enkelte kameramodeller. Objektivet har også en funksjonsknapp, bryter for å velge trinnløs blenderring og en bryter de kaller Irislås. Det er ikke nærmere forklart, men vi antar at den hindrer deg i å endre blenderåpningen.

Selv om det ikke er et GM-objektiv (toppserien til Sony), er det fullt av eksotisk glass. Det har også hele 6 lineære XD-motorer som skal gi rask og lydløs autofokus og gi en jevn følgefokus.

Vekten er beskjedne 353g. Minste fokusavstand er 24-28cm og filterfantingen er på 72mm. Levering skal starte i løpet av våren og får en veiledende pris blir 16 000 kroner.


__________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu