Knut Bry er løslatt i Hellas

Knut Bry ble arrestert i Hellas i forrige uke, mistenkt for spionasje etter å ha fotografert noen marienfartøyer. Han er nå løslatt.
Oppdatering 21. mars kl 15.20 og 19.50.
Det gar akkurat kommet melding om at rettsmøtet som ble holdt kl 13 i dag, lokal tid, har løslatt Knut Bry fra varetekt. Han er fortsatt under etterforskning, og politiet har beslaglagt pc og telefon.

Til NRK sier Bry at anklagene om spionasje er helt ubegrunnet.
– De påstår at jeg har kontakter i Tyrkia, de påstår at jeg har hjulpet flyktninger i land og fotografert og oppgitt posisjoner. Jeg har ikke sett en flyktningbåt komme til land så lenge jeg har vært her. Så jeg mener det er total fantasi, forklarer Bry.

Opprinnelig tekst
VG melder at den internasjonalt prisbelønte norske fotografen, Knut Bry (75) er arrestert av kystvakta i Hellas. Begrunnelsen han fikk for arrestasjonen er mistanke om spionasje etter at han skal ha gått langs havnen i Mytilini og fotografert, og fått med noen marinefartøyer på bildene.

Bry er på Lesvos som frivillig for hjelpeorganisasjonen «Solidarity Lesvos», samtidig som han jobber med et bokprosjekt. Leder for hjelpeorganisasjonen, Efi Latsoudi, mener at det kan ligge noe politisk bak arrestasjonen.
-Jeg tror det henger sammen med solidaritetsarbeidet, forteller hun til VG, og hevder at organisasjonen gjentatte ganger har opplevd å bli motarbeidet av myndighetene.


Bry fremstilles for retthøring i dag kl. 13. Den greske kystvakta har ikke kommentert saken.
Foto: Solidarity Lesvos -
Foto: Solidarity Lesvos
Knut Bry i varetekt på torsdag

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu